Studiereis FAM: 2-4 oktober 2024

Kijk mee bij collega’s in Nederland en Duitsland

We gaan weer op reis! Van woensdag 2 oktober t/m vrijdag 4 oktober 2024 gaan we, op verzoek dichterbij huis, onderzoeken hoe de zorg en samenwerking elders geregeld is. We gaan bijvoorbeeld kijken naar projecten in het oosten en zuiden van het land, en ook is armoede een belangrijk onderwerp. En we maken kennis met een bijzondere wijk in het Ruhrgebied in Duitsland.

Lees verder “Studiereis FAM: 2-4 oktober 2024”

FAM scholing: Krijg grip op juridische zaken

Wat u moet weten in de huisartsenpraktijk 
Wegens succes herhalen we de scholing van 23 april

Mentorschap, onder curatele stelling, bewind voering, de Wet zorg en dwang, AVG. Zonder dat u er misschien bij stil staat, komt u veel met juridische zaken in aanraking in uw praktijk. Maar wat mag u nu wel en niet delen? Wat valt precies onder de Wet zorg en dwang? En hoe gaat u om met bijvoorbeeld een indicatie voor een persoonsgebonden budget? Of wat als een patiënt uw consult met zijn telefoon opneemt? Op dinsdag 26 november van 18.00 – 21.00 uur geeft mr. Jolanda van Boven u antwoord op al deze vragen en leert ze u slimme manieren om zorgvuldig met de wet- en regelgeving om te gaan. Jolanda is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en de privacywetgeving en deelt haar expertise graag en doet dat op bevlogen wijze. Tijdens deze scholing krijgt u meer grip op zaken en gaat u gewapend met kennis weer naar huis. Of zoals Jolanda zelf zegt: “Zorg dat u niet op de vluchtstrook rijdt, maar op de hoofdrijbaan.” Mis deze inspirerende scholing niet en meld u aan! 

Lees verder “FAM scholing: Krijg grip op juridische zaken”

Leergang Werken in een achterstandswijk (WIA)

Werken in een achterstandswijk wordt gekenmerkt door complexe vraagstukken. Dit vraagt om een andere manier van samen kijken, leren, doen en organiseren door álle professionals in de zorg, ondersteuning en preventie in de achterstandswijk. Om u hierbij te ondersteunen kunt u de Leergang Werken in een achterstandswijk (WIA) volgen. Deze leergang is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in een achterstandswijk en die meer wil weten over effectief werken en samenwerken.

Gebruik de FAM opleidingsvouchers

Voor deze leergang is het mogelijk de FAM opleidingsvouchers in te zetten. Lees hier meer over het inzetten van de vouchers.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze leergang of u aanmelden? Bekijk dan de website Leergang Werken in een Achterstandswijk.

Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’

Steeds vaker krijgen huisartsen en andere zorgverleners te maken met de agressie. Korte lontjes, persoonlijke agressie en bedreigingen zijn geen uitzondering. Helaas neemt agressief gedrag toe in de huisartsenpraktijken. Daarom organiseert DAI huisartsen speciaal voor huisartsen en andere zorgverleners (die in de achterstandswijken werkzaam zijn) twee scholingen: ‘Omgaan met agressie’ en ‘Interculturele communicatie’. Voor deze scholingen is het mogelijk uw FAM opleidingsvouchers in te zetten.

Een aanrader voor elke huisartsenpraktijk!

De medewerkers van Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist volgde onlangs een van de scholingen en zijn zeer enthousiast: “De scholing ‘Zeg nee tegen agressie’ die wij met ons gehele team hebben gevolgd via het FAM, is een aanrader voor elke huisartsenpraktijk! De trainers bieden echt een scholing op maat, ter plekke staan de trainers open en is er ruimte om nog extra casuïstiek in te brengen. Dit werd direct geanalyseerd en geoefend met de aanwezige acteur, zeer waardevol en leerzaam. Gezien onze behoefte aan nog meer verdieping op het stuk interculturele communicatie en de ervaring van de eerste training, staat er binnenkort een vervolg sessie gepland!”

Lees verder “Scholing ‘Zeg nee tegen agressie, interculturele communicatie’”